با گسترش و پیشرفت هر روزه دنیای وب اینترفیس خدمات دهنده گان ایمیل، شاید لزوم استفاده از یک ایمیل کلاینت کمتر بعنوان یک ضرورت دیده شود، اما باید توجه داشته که خیل عظیمی از کاربران وب، از نرم افزارهای ایمیل کلاینت برای این منظور استفاده می کنند و آن را بهترین و پرکاربردترین راه معرفی می کنند. از همین رو به معرفی ۵ نرم افزار ایمیل کلاینت که همگی دارای لایسنس GPL ( به معنای رایگان ) هستند را در این فرصت معرفی می نماییم.
همگی ایمیل کلاینت های معرفی شده قابلیت نصب بر روی سیستم عامل های لینوکس، ویندوز و مکینتاش را دارا می باشند. همچنین امکان ذخیره اطلاعات بر روی کامپیوتر شخصی و یا سرور شخصی از ویژگی های مهم استفاده از ایمیل کلاینت می باشد.
۱) موزیلا تاندربرد ( Mozilla Thunderbird ) :
همانطور که از ظاهر پیداست، تاندربرد توسط بنیاد موزیلا پشتیبانی و ارائه می شود. این پلتفورم در کنار امکان مدیریت ایمیل، قابلیت بازخوانی خوراک ( feed ) سایت ها و وبلاگ های مورد علاقه شما را نیز دارد. این به آن معناست که شاید در طول روز نیازی به باز کردن برنامه دیگر این بنیاد عظیم، یعنی فایرفاکس برای سرکشی سایتهای مختلف نداشته باشید، چرا که اطلاعات مورد نیاز شما به زیبایی بر روی کامپیوتر دسکتاپ شما قابل نمایش خواهد بود. همچنین اگر نیاز به چک کردن چند اکانت کاربری مختلف داشته باشید، این برنامه قبلا امکانات را برای شما فراهم کرده است. سایر امکانات شامل، جستجوی سریع، ایمیل فیلترینگ پیشرفته و همچنین هزاران افزونه گوناگون برای سفارشی سازی آن متناسب با علاقه شما خواهد بود.
۲) کلاز میل ( Claws Mail ) :
این برنامه مدیریت ایمیل و همچنین اخبار را در اختیار شما قرار می دهد. سبک بودن، ویژگی منحصر بفرد آن است و مانند فایرفاکس امکان نصب انواع پلاگین ( Plug in ) بر روی آن فراهم می باشد. کلاز میل بر روی ویندوز ، Mac OS X و سیستم عامل های یونیکس بیس مانند لینوکس، BSD و سولاریس قابل نصب می باشد. پارس پک به آندسته از کاربرانی که از نوت بوک استفاده می کنند، نصب این نرم افزار را به جهت سبک بودن پیشنهاد می دهد.
۳) اسپایس برد ( Spicebird ) :
رسیدگی به ایمیل ها، دفترچه تلفن، تقویم و پیام های سریع همگی در این برنامه مجتمع شده اند. این برنامه توسط یک شرکت هندی به نام سینول ( Synovel ) پایه گذاری شده و بصورت کد باز ( Open Surce ) ارائه می باشد.
۴) زیمبرا / نسخه کد باز ( Zimbra Collabration Suite ) :
این نرم افزار در دو نسخه کلایت و سرور ارائه می شود. نسخه وب کلاینت، از مدیریت ایمیل ها، دفترچه تلفن ، تقویم اشتراکی ، VIOP و داکیومنت آنلاین پشتیبانی می کند. این برنامه بسیار شبیه به MS-Exchange و Outlook combo عمل می کند و به عبارتی برای کاربران Microsoft Outlook و Apple mail می تواند به سادگی قابل استفاده باشد. هچنین زیمبرا برای همسان سازی ( sync ) از بسیاری از گوشی های مختلف تلفن همراه مانند سری ای نوکیا ( Nokia E series ) ، بلک بری ( BlackBerry )، ویندوز موبایل و همچنین آی فون ( iphone ) پشتیبانی می کند. این نرم افزار در نسخ جدید خود دیگر از مکینتاش پشتیبانی نخواهد کرد.
۵) سیل فید ( Sylpheed ) :
این برنامه نیز کد باز بوده و به صورت رایگان ارائه می شود. این برنامه نیز بسیار سبک بوده و بر روی سیستم عامل های ویندوز ، Mac OS X و سیستم عامل های یونیکس بیس مانند لینوکس، BSD و سولاریس قابل نصب می باشد.