یوهاستینگ

Fog Computing چیست؟

در چند پست قبلی در مورد Cloud Computing به طور کامل توضیح دادیم. در این پست می خواهیم به مبحث جدیدتری در این حیطه به نام Fog Computing بپردازیم.

Fog Computing  یک زیرساخت غیر متمرکز است که در آن داده ها ، محاسبات، ذخیره ساز ها  و برنامه های کاربردی در جایی بین منبع داده و ابر قرار می گیرد. همانطور که می دانید اصطلاح مه در هواشناسی برای ابری که  نزدیک به زمین است، به کار می رود.در مبحث computing هم به همین معنا می باشد.

در سال 2015 ، سیسکو با همکاری Microsoft و Dell و Intel و Arm و دانشگاه Princeton ، کنسرسیوم OpenFog را تشکیل داد. سازمان های دیگر از جمله General Electric (GE) ، Foxconn و Hitachi نیز در این کنسرسیوم مشارکت داشتند. اهداف اولیه این کنسرسیوم، ارتقاء و استانداردسازی محاسبات مه بود. کنسرسیوم در سال 2019 با کنسرسیوم اینترنت صنعتی Industrial Internet Consortium) (IIC)) ادغام شد.

 

 

مقایسه ابر و مه:

اگرچه کلود مقیاس پذیر و انعطاف پذیر است ، ولی چالش های زیادی مانند چالش های ارتباطی و امنیتی بین داده های محلی و کلود وجود دارد. برای کاهش این خطرات، Fog Computing  و Edge Computing پیشنهاد می شود. این متد ها، منابع پردازشی را به منابع داده نزدیک می کنند، بدون اینکه نیاز به ارتباط با زیرساخت های پردازشی دور، برای دسترسی به اطلاعات داشته باشد.

Fog Computing بسته به کاربرد مورد نیاز می تواند اجزا و عملکردهای مختلفی داشته باشد.  می تواند داده ها را از منابع داده یا نقاط نهایی مجموعه های مختلف مانند روترها و سوئیچ هایی که اجزای مختلف در یک شبکه را به هم متصل می کنند ، بپذیرد.

Fog Computing چگونه کار می کند؟

فرایند انتقال داده ها از طریق معماری Fog Computing در محیط اینترنت اشیا شامل مراحل زیر است:

  1. سیگنال های دستگاه های اینترنت اشیا توسط یک کنترل کننده اتوماسیون خوانده می شود.
  2. کنترل کننده برنامه، سیستم مورد نیاز برای خودکار کردن دستگاه های اینترنت اشیا را اجرا می کند.
  3. برنامه، سیستم کنترل داده ها را از طریق سرور استاندارد OPC Foundation یا از طریق پروتکل های دیگر ارسال می کند. (OPC استاندارد قابلیت همکاری برای تبادل داده در اینترنت اشیا است.)
  4. این داده ها به پروتکلی تبدیل می شوند که توسط ارائه دهندگان خدمات مبتنی بر اینترنت مانند MQTT یا HTTP (S) قابل درک است.
  5. پس از تبدیل ، داده ها به گره مه یا gatewaye اینترنت اشیا ارسال می شوند. این نقاط پایانی، داده ها را برای تجزیه و تحلیل بیشتر جمع آوری می کند یا مجموعه داده ها را برای استفاده گسترده تر به ابر منتقل می کند.

در پست بعدی مزایا و معایب Fog Computing را شرح خواهیم داد.برای خواندن مطالب بیشتر، همراه یوهاستینگ باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *